Tízes Lista

10 Állati Guinness rekord

2018. május 11. - Tízes Lista

maxresdefault_2.jpg

Volt már veletek olyan, hogy nagyon magabiztosak voltatok? Úgy éreztétek ti vagytok a legjobbak valamiben és soha senki se győzhet le titeket? Aztán rájöttetek, hogy teljesen mindegy mit csináltok, van a világban egy ázsiai kisgyerek, aki jobb nálatok.

Oké, de mi van, ha azt mondom, hogy nem csak ők tudnak lenyomni, hanem a kedvenc háziállatotok is?

Volt már veletek olyan, hogy nagyon magabiztosak voltatok? Úgy éreztétek ti vagytok a legjobbak valamiben és soha senki se győzhet le titeket? Aztán rájöttetek, hogy teljesen mindegy mit csináltok, van a világban egy ázsiai kisgyerek, aki jobb nálatok.

Oké, de mi van, ha azt mondom, hogy nem csak ők tudnak lenyomni, hanem a kedvenc háziállatotok is?

Ha inkább meghallgatnád videó formájában:

 

10 – A leggyorsabb teknős

Indítsuk is a listát mindenki kedvenc gyorsuló világbajnokaival, a teknősökkel. Mit is kell tudni róluk? Alapjáraton a vízi teknősök ragadozók, a szárazföldiek pedig nővényevők, nem feltétlenül a gyorsaságukról híresek és van egy elég menő házuk, amit mindig magukkal cipelnek.

Az egyik haveromnak volt régen egy teknőse és egy vadállat volt. Egyszer átmentünk hozzá és megláttuk a konyhában a terráriumában chillelő Tóbit. Amíg nem vett észre minket elvolt magának de ahogy közelebb mentünk elkezdett felénk úszni, de mint akit megszállt valami. Viszonylag hamar elérte a terrárium falát de ez nem zavarta különösebben, kotorta tovább a vizet, hátha megszerez minket vacsorának. Legalábbis a tűzben égő szemei erre utaltak.

Szerencsétlent száműzték is a nyaralóba, azóta ott háborgatja az embereket.

De még ő se érhet fel Bertievel, aki a világ leggyorsabb teknőse a maga közel 1 km/órás tempójával.

Bertie gazdája, Marco Calzini azért nevezte be a rekorder teknőst a Guinnes rekordra, mert a farmjukra látogatók mind észrevették mennyire gyors. Úgyhogy építettek neki egy pályát, hogy megdöntse a rekordot, ami nagyon simán sikerült neki.

Speedy gonzales elbújhat a kis egérlyukában, most már a teknősöké a futópálya.

9 – Legnagyobbat ugró kutya

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én sose bírtam megérteni mi jó a magasugrásban. Az tényleg tök jó, ha magasra tudsz ugrani, de csak azért, hogy elmondhasd magadról, hogy te bizony 2 méterre is fel tudsz ugrani szerintem nincs értelme az egésznek. Az már más kérdés, ha ezt hasznosítani tudod, mint például fociban a fejeléshez. Vagy épp, hogy elérd a boltban a legfelső polcon levő dolgokat.

Viszont van egy kutya a világon, ami örökre beírta magát a történelem, na meg a Guinness rekordok könyvébe az ugrásával.

Még 2006-ban rombolta porig minden eb álmát, amikor 172,7 cm magasra ugrott és ezzel lealázta a mezőnyt.

Mondjuk lehet csak azt próbálták kideríteni a gazdái, hogy milyen magasra kell rakni a kaját ahhoz, hogy már ne tudja ellopni.

8 – Legnagyobb házi macska

Fel a kezekkel, kinek van otthon macskája? Amennyi ismerősömnek van nem csodálkoznék, ha a nagy részeteknek lenne otthon legalább egy. Viszont többek között azért is ennyire elterjedtek ezek a háziállatok mert főleg a kis termetük miatt lakásba sokkal ideálisabb macskát tartani, mint kutyát. Igen, tudom vannak kicsi, már-már lakás kutyák de azért valljuk be, sokkal nagyobb mozgásigénye van egy kutyának.

Egy átlag házi macska olyan 4-5 kilósra és 50 centi hosszúra nő meg. Persze a különböző fajták ettől eltérhetnek, az egyik legnagyobbra megnövő fajta pedig nem más, mint a maine coon.

Nem fog meglepni titeket nagyon, hogy a legnagyobb házi macska rekordját tartó háziállat pont egy ilyen fajta.

Kelsey Gill macskája ugyanis nem kevesebb, mint 120 centisre nőtt meg, igaz ez csak az állatorvos mérése. A rekord mérésekor 115 centit írtak fel, úgyhogy a kettő átlaga, 118,33 került be a könyvbe.

Meg kellene nézni, hogy mit evett a macsek a második mérés előtt, lehet rájönnek mitől ment össze.

7 – Legtöbbet zsákoló papagáj

Oké, mit kell tudni a papagájokról? Színesek és folyton visszabeszélnek. De van 1-2, ami ezen azért túl akar tenni. Julie és Ed Cardoza papagáj idomítók és több, mint 20 éve boldogítják Kalifornia népét a szülinapi bulikon vagy épp más eseményeken az idomított madaraikkal. Az egyik fő műsorszámuk Zac, aki képes biciklizni, gördeszkázni, fel tud emelni egy zászlót és még rengeteg trükköt megtanítottak neki.

Viszont nem ezek miatt került fel a listánkra, hanem a kosárlabda tudása miatt.

Ugyanis Zac megdöntötte az 1 perc alatt legtöbbet zsákoló papagáj világrekordját 22 találattal.

Zac annyira simán zsákolgatott, hogy az NBA-s csapatok akár szerződést is adhattak volna neki a rekorddöntés után.

A gazdái azt mondják, hogy még most is, miután visszavonult az aktív szórakoztatástól, csak úgy hobbiból szokott néha kosarazgatni.

6 – Leghosszabb emberi alagutat deszkázó kutya

Szögezzünk le valamit. A deszkázás menő. Engem igazából annyira sose kapott el a dolog, hogy vegyek is egy jó deszkát és lemenjek vele az utcára összetörni magam, de mindig is bírtam, ahogy a halál laza arcok csak leteszik a deszkájukat és már mennek is.

Viszont hogy lehetne ez még jobb? Mondjuk akkor, ha egy kutya kezd el deszkázni. De ez már nem csak álom és mese, itt van nekünk Otto, a világ leglazább bulldogja, ami amúgy a deszkázás mellett még szörfölni is tud.

Otto a leghosszabb emberi alagút alatt szeretett volna átgurulni. Neki is indult a feladatnak és végül 30 ember lábai között ment el, mielőtt letért volna az útról, de ez így is rekordot ért.

5 – Legnagyobbat ugró macska

Menjünk vissza egy kicsit ugrálni, mert a legnagyobbat ugró kutya nem elég. Ti is éreztétek, hogy kell még ide valami, nem?

Óriásit fogok csavarni a sztorin, mert ez a macska nem a magasugrást választotta, hanem távolugrásban akarta lealázni a többieket. És ez igazából sikerült is.

Mit tippeltek, mennyire messze tudott elugrani a rekorder macska? Mindenki tudja, hogy ezek a dögök imádnak ugrálni, szóval gyakorolhatott bőven.

Na jó, elárulom. Alley a rekordot egy gyönyörűen kivitelezett 182.88 centis ugrással állította be. Ez majdnem egy átlagos holland magassága.

Nem rossz.

4 – Legkisebb tehén

Az állatokból mindenki a kölyköket szereti leginkább. A felnőtt kutyák, macskák és a többi is aranyosak, de azért sok esetben nem veszik fel a versenyt a picikkel. Most nézzétek meg. Ellen lehet állni ezeknek?

De nem csak a háziállatok tudnak aranyosak lenni, hanem akár még a tehenek is. Viszont van a világban egy tehén, ami örök életére beleragadt a cuki pici boci szerepébe.

Manikyam ugyanis 6 évesen még mindig csak 61,5 centi magasra nőtt meg, ami természetesen világrekordot ért. De most komolyan, kisebb, mint egy átlagos labrador.

És még csak nem is direkt etették úgy, hogy ilyen alacsony maradjon, teljesen ugyan úgy bántak vele, mint a többi tehénnel a farmon.

3 – Leghangosabb dorombolás

Vissza a macskákhoz, mert annyira szeretjük őket. Igaz sokszor szemétládák, haveromat múltkor szinte teljesen ok nélkül seggbekarmolta a saját macskája, miközben a napozó ágyban chillelt. Jó az is igaz, hogy előtte egy picit basztatta, de hát istenem.

De tudnak ők jófejek is lenni, a törődést pedig hangos dorombolással is meghálálják. Csak épp van egy macska a világon, ami olyan hangosan dorombol, hogy azt kívánod bárcsak ne tenné. A leghangosabb dorombolás rekordját ugyanis Merlin 67.8 decibellel állította be.

Ha ötleted sincs így hirtelen, hogy az mennyire hangos akkor segíthet, hogy a gazdája szerint simán hallja a macskát miközben zuhanyzik, vagy épp hajat szárít.

Azért este kellemes lehet erre elaludni.

2 – Legtöbb labdát elkapó kutya

Most, hogy a Magyar válogatott ilyen gyönyörű eredményt ért el a világhírű Andorra ellen, el kell gondolkozni, hogy kit hívnak be a csapatba. Kár, hogy a blöki, amiről most fogok nektek beszélni nem vizsla.

Purin ugyanis Japánban él és kapusként éli ki a vágyait. De nem csak úgy megye kettőben kell elképzelni, annyira tehetséges, hogy a Guinness rekordok könyvébe is bekerült.

Purin ugyanis büszke tulajdonosa az egy perc alatt legtöbb labda elkapásának rekordjával a kutyák között 14 tökéletes védéssel.

Igazából kutya VB-t csak azért nem szerveznek, mert Purin mindenkinek kivédené a szemét.

1 – Leghosszabb kígyó

De akármennyire is bírom a kutyákat, csak a második helyre fért be a labdázó blöki. Hogy miért? Mert ez a rekord szerintem annyira durva, hogy egyértelműen megérdemli az első helyet.

A kígyókat kevesen szeretik és ezt meg tudom érteni. Egy részük mérgező és így életveszélyes, a többi meg csak szimplán egy sikamlós, mozgó kötél.

Viszont ennek ellenére is tartanak páran kígyót háziállatként. Ilyen volt a Full Moon Productions lemezkiadó cég pitonja, Medusa. Igen, medúzának nevezték el a kígyót.

De ez az állat nem csak azért különleges, mert egy cég tulajdona, hanem, mert sikerült beállítania a világ leghosszabb fogságban tartott kígyójának a rekordját a maga laza 7.67 méterével.

A kockás pitonok alapvetően a világ leghosszabb kígyói közé tartoznak, de a kifejlett példányok átlagosan még így is csak 3 és 6 méter közöttire nőnek.

Ehhez képest Medusa a világának óriása.

A bejegyzés trackback címe:

https://tizeslista.blog.hu/api/trackback/id/tr9313902962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása