Tízes Lista

2019 legmeghökkentőbb bűnügyei

2020. április 28. - Tízes Lista

indexkep_piros_15.jpg

Hiába a rend éber őreinek folyamatos erőfeszítései, a bűnözés valószínűleg mindig is az emberiség velejárója lesz. Természetesen a legtöbb bűntényen nem lehet mosolyogni, de ahány komoly, úgy annyi meghökkentő és nevetséges eset is létezik. Mert persze vannak a vér profi bűnözők, akik simán ellopják a zaccot is a reggeli kávéd aljáról anélkül, hogy észrevennéd és vannak, akik már az első lépésnél elbotlanak.

 Ha inkább meghallgatnád videó formájában:

10 - Az ördögi betörés

Kezdjük is a videót egy kifejezetten ijesztő esettel. Képzeljük el, hogy megvesszük életünk házát, és végre beköltözhet a család. Az első éjszakák általában az új élethelyzet megszokásával szoktak telni, azért elég furcsa érzés egyszer csak teljesen máshol aludni. És most képzeljük el azt, hogy az egyik ilyen nyugodtnak képzelt estén hisztérikus nevetéssel beront az ajtón egy őrült tekintetű, teljesen pucér nő és azt állítja magáról, hogy ő az ördög. Bizony ez valóban megtörtént a Virginia állambeli Lewis családdal. Amikor a nő berontott a házba a család feje először megpróbálta távozásra bírni, de a nő nem tágított. Ekkor úgy döntött előveszi a fegyverét, majd megkérdezte, hogy ki is valójában a hívatlan vendég. A nő csak annyit mondott, hogy szüksége van a segítségére. Ezek után újra megkérte, hogy távozzon, majd erre azt a választ kapta, hogy „Én vagyok az ördög”. Ezt követően természetesen tüzet nyitott rá, bár annak ellenére, hogy 39 lövést adott le, a nőt nem sikerült megállítani. A lövések természetesen felkeltették a család többi tagját is, így már egységes erővel próbálták kitessékelni a nőt.  Így történt meg az, hogy a 12 éves kissrác egy csavarkulccsal szimplán nyakon vágta a nőt. Állításuk szerint még ekkor is teljesen megszállottan viselkedett és úgy nevetett, mintha az egész egy jó vicc lenne. Végül sikerült leteríteni a nőt és később kórházba szállították, a család pedig szerencsére az ijedtségen kívül sértetlenül megúszta a dolgot.

9 – Zseniális autótolvaj

Akinek van testvére tudja, hogy néhanapján ki kell őt segíteni, de az ritka, hogy azért szorul a segítségünkre, mert ellopott egy autót. Persze ilyenkor kicsit zsörtölődünk, hogy mekkora idióta, de ha megtehetjük, azonnal megpróbáljuk kihozni a börtönből és kifizetni az óvadékot. Hogyan is lehetnénk annál stílusosabbak, minthogy egy lopott autóval megyünk érte?

Üdvözöllek Kansasben! Először a 36 éves Eric Dean McCrackent kapcsolták le a rendőrök, amikor bevont jogsival vezetett egy autót Jackson megyében. A rendőrök azonnal letartóztatták, majd később rájöttek, hogy valaki pont ezt az autót lopottként jelentette.

Órákkal később, a fiatalabb, 32 éves Keith Ray McCracken a fejébe vette, hogy kihozza testvérét a börtönből, ezért összegyűjtötte az óvadék összegét, majd elindult. De hát mégsem vihetsz ekkora összeget tömegközlekedésen… Inkább lopott ő is egy autót, azzal sokkal biztonságosabb ugyebár. Nem volt nagy szerencséje, egy rövid üldözés után őt is lekapcsolták. Keith egy újabb évjáratú autót választott magának, amivel csak az volt a gond, hogy GPS nyomkövető volt benne. Így a rendőröknek elég könnyű dolga volt, egyszerűen csak bemérték az autó helyzetét és begyűjtötték azt a tolvajjal együtt. A kellemes deja vu után a két testvér boldogan egyesülhetett újra a börtönben.

8 - A kerekesszék tolvaj

A következő történetünk egy szép, karácsony előtti téli napon, Arizónában játszódik, főhősünk pedig Austin Shurbutt. Ez a 26 éves, kedvesnek nem mondható fiatalember a rénszarvasos papucsában megpróbált ellopni egy kerekesszéket egy mozgássérült hölgy alól egy Phoenixbe tartó vonaton. Igen jól gondoljátok. A kamerák rögzítették, ahogy megpróbálja kilopni a széket a hölgy feneke alól. Azért a pofátlanságnak is van határa. Hála a többi utasnak, ez a tett sem maradt büntetlenül. Azonnal a szegény nő segítségére indultak és többen feltették a jelenetet a közösségi portálokra. Austin a rátámadó utasoktól nagyon megrémült és inkább a menekülést választotta, de később a rendőrök elkapták. Annak ellenére, hogy még akkor is a rénszarvasos papucsban volt, karácsonyi minta ide vagy oda nem igazán sikerült ünnepi hangulatot keltenie.

7- Álláskereső tolvaj

A következő főszereplőnknek is elég érdekes a gondolkodásmódja. Egy 36 éves férfi úgy gondolta, megpályáz egy állást egy Wyomingi sportboltban. Ezzel nem is lenne semmi probléma ugyebár. Na de kinek jut eszébe ezt úgy megcsinálni, hogy aznap kétszer is lopott már abból a boltból? Biztos jó erős önbizalommal és bátorsággal rendelkezett. Vagy nagyon kevés IQ-val. Talán mind a hárommal. De az biztos, hogy nem ez a jó módja egy állás jelentkezésnek. Történt ugyanis, hogy bement, vásárolt pár terméket ajándékkártyával, majd zsebre vágott még egy napszemüveget és egy doboz lőszert is. Aztán visszament, hogy leadja a jelentkezését egy ottani állásra, méghozzá volt annyi esze, hogy a tényleges adatait adta meg e jelentkezési űrlapon. Kifele menet pedig zsebre rakott még 2 napszemüveget. Biztosan nagyon erősen sütött a nap. A fickót nem volt nehéz megtalálni a biztonsági kamera felvételei és az állásjelentkezéskor megadott adatai alapján. A lopásokért beidézték, az eltulajdonított tárgyakat visszaszerezték, a munkát pedig valószínűleg nem kapta meg.

6 - Homok tolvaj

Ez a történet egy igen komoly problémára hívja fel a figyelmet. Elsőre furán hangzik, ha azt mondom, vannak homok tolvajok. Ki ne szeretné a homokos tengerpartokat, a csodálatos sziklákkal, hullámzó tengerrel, naplementékkel? Persze hogy mindenki. Sokan szeretnek leülni a homokba beszélgetni, meginni egy két italt és lazulni. A baj viszont ott kezdődik, amikor az emberek elkezdik hazavinni a homokot. Jajj hát most mi az a kis homok, amit te hazahozol, kérdezhetnéd jogosan. Az persze nem sok, de képzeld el, ha egy évben csak 1 000 ember hoz haza egy kis homokot, az is rengeteg. Nem beszélve azokról, akik a partokat nem pihenésre használják, hanem valóban nagyobb mennyiségű homok ellopására. Mivel a fejlődő országok építőiparában igen nagy rá az igény, így szerte a világon egyre nagyobb problémát jelent a nagy mennyiségű homoklopás. Szardínia például hatalmas bírságot szabott ki a homok hazavitelére, de még mindig vannak turisták, akik megpróbálnak így szuvenírhez jutni. Indiában például valódi homoktolvaj maffia jött létre, akik 2019-ben több nagy mértékű homoklopást is véghez vittek. Kicsit nevetségesen hangzik még az előbb elmondottak ismeretében is, de a tengerparti homok építőipari felhasználása miatt hatalmas pénz van ebben.

5 – Bejelentkező bankrabló

A legtöbb, magát komolyan vevő bűnöző hatalmas erőfeszítéseket tesz azért, hogy titokban tartsa a kilétét. Vannak, akik maszkot húznak, néhányan parókát, de az 54 éves Michael Harrel nem tartozik közéjük, így őt könnyedén sikerült letartóztatni. Történt ugyanis, hogy emberünk utasította a kézbesítőt, hogy a Clevelendi bankból vigyen el és adjon át neki készpénzt. Ehhez az üzenethez mellékelt egy motorbérlésről szóló dokumentumot, rajta a teljes nevével és a címével. Ki az a bankrabló, vagy egyáltalán bármilyen bűnöző, aki képes a saját nevét és hivatalos címét leírni egy rabláshoz? A kézbesítő persze ennek láttán nemhogy pánikba jött, a kérésnek megfelelően cselekedett, elhozott, majd átadott egy bizonyos összeget Harrelnek, ezután pedig lazán felhívta a rendőrséget. Biztosan ők is jót mulattak a történet hallatán, nem hiszem, hogy sokszor találkoznak ilyen esettel. Igencsak megkönnyítette a dolgukat a már korábban leírt adataival, így pár nappal később előzetes letartóztatásba is helyezték a személyazonosságát nem túl trükkösen elrejtő Harrelt.

4 – A trükkös mobiltolvaj

Mindenki ismer olyan embereket, akik minden egyes helyzetben áldozatnak érzik magukat. Történetünk főhőse egy 19 éves srác. Egy márciusi napon úgy döntött, elmegy telefont lopni, de nem ám csak úgy simán, hanem belevitt egy kis csavart a sztoriba. Miközben megpróbált ellopni egy mobiltelefont, az áldozatot lefújta paprikasprével. Később felhívta a rendőrséget, hogy bejelentse ő maga vált a rablás áldozatává. A tolvajunk a neten egy apróhirdetésben nézte ki magának a telefont és megbeszélt egy találkozót az eladóval. A kitűzött időpontban mindketten meg is jelentek, majd a tolvajunk beszállt az eladó kocsijába, hogy nyélbe üssék az üzletet. Viszont amikor az eladó átadta neki a telefont ahelyett, hogy fizetett volna gyorsan ki akart ugrani inkább az ablakon és el akart rohanni. Amikor az eladó megpróbálta őt megállítani a tolvajunk megfordult és lefújta paprika sprével. Az egyetlen probléma az volt, hogy a zseniális rabló az eladó kocsijában felejtette a pénztárcáját. Nem sokkal ezután felhívta a rendőrséget és bejelentette, hogy egy rablás áldozata lett, ahol ellopták tőle a pénztárcáját és még paprikasprayvel is lefújták. Természetesen a rendőrök hamar összekapcsolták a két történetet és el is kapták a 19 éves tolvajt.

3 - Arany WC tolvajok

Az aranynak az emberiség mindig is nagy értéket tulajdonított, még akkor is, ha WC-ként használta egy-két ember.

Angliában, az oxfordi Blenheim Palotából egy tömör, 18 karátos arany wc-t tulajdonítottak el, melynek értéke majdnem 2 milliárd forint volt. A wc-t igazából nem használták, hanem egy installáció részeként állt a palotában, amit az olasz művész, Maurizio Cattelan készített. Épp kölcsönben volt Angliában, eredetileg egy New York-i múzeum állandó kiállítási darabja. Az illemhely teljesen működőképes és a nagyközönséget hivatott kiszolgálni, sőt a múzeumban arra biztatták a látogatókat, hogy rendeltetés szerűén próbálják csak ki nyugodtan. Természetesen a WC-t különös őrizettel látták el, de a tolvajainknak mégis sikerült ezt kijátszani. Viszont hiába sikerült a biztonsági rendszeren túljutniuk, mégis nagyon hamar elkapták a gyanúsítottakat, de valahogy mégse tudták rájuk bizonyítani a bűntettet, ezért a rendőröknek muszáj volt elengedni őket. Egyelőre még nem sikerült megtalálni a lopott wc-t, és az sem kizárt, hogy már rég beolvasztották. Maurizio Cattelan először teljesen ledöbbent, de később megpróbálta pozitívan felfogni a dolgot, és azt nyilatkozta, örül, hogy egy ilyen filmbe illő történetnek lehet részese.

2 – Babakocsi tolvajok

Aki nézett már bűnözőkről szóló filmeket, bizonyára tisztában van a bűntények első szabályával: Soha ne hagyj hátra semmit, és meg senkit. Pláne ne a saját gyerekedet. Úgy látszik ezt a szabályt nem ismerte az a 3 nő, akik New Jerseyben megpróbáltak babakocsit lopni egy áruházból. A terv alapvetően remek volt, 2-en elterelték a dolgozók figyelmét, ez alatt a harmadik szépen kitolta a zsákmányt az áruházból. Később, mint akik jól végezték dolgukat, a két nő is elhagyta a boltot, és csak akkor kapcsolták le őket, amikor visszamentek egy elég fontos hátrahagyott bizonyítékért: az egyikük kisgyerekéért. Biztosan annyira izgultak, hogy megfeledkeztek erről a kis apróságról. Egyébként kinek jut eszébe gyereket vinni egy rabláshoz? És ki az az elvetemült, aki elfelejti a gyerekét? Az amatőr tolvajokat természetesen letartóztattak és a lopott áru is visszakerült eredeti helyére.

1 - Kincses térkép

A drogok nagyon veszélyesek, és sokszor kiszámíthatatlan dolgokat képesek az emberek elkövetni a hatásuk alatt. Így járt a 25 éves Megan Holman is. A hatóságok nyilvános kábítószer fogyasztással vádolták meg, miután egy elektromos játékautóval cirkált nem messze otthonától Dél-Carolina utcáin. Mivel csak egy játékautón kapták el így illuminált állapotban való vezetésért nem kapott bírságot, de minden másért igen.

Amikor megkérték, magyarázza el tettét, a hölgy teljesen összefüggéstelenül ugyan, de teljes meggyőződéssel állította, hogy az autó a kincsvadászat része, ő pedig hivatásos birkózó szeretne lenni, ahogyan édesapja is, és úgy gondolta, ez ennek a legjobb módja. Mai napig próbálják valószínűleg az érintettek megtalálni a kettő közti összefüggést, kérlek, szóljatok, ha Nektek sikerült. Kíváncsi lennék mit fogyasztott az utazás előtt, de az biztos, hogy nem ez a megfelelő módja, hogy valaki profi birkózó legyen. Vagy, hogy kincsvadászatra menjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://tizeslista.blog.hu/api/trackback/id/tr4615625706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása