Tízes Lista

A világ 10 legundorítóbb cukorkája

2018. április 28. - Tízes Lista

maxresdefault.jpg

Nektek mi a kedvenc édességetek? Nekem az ischler, de ha valami kisebbre kellene szavaznom bajban lennék, sajnos kb bármit meg tudok enni. Viszont kutattam és találtam egy csomó olyan cukorkát, amit akkor se tudnék lenyomni, ha fegyvert fognak a fejemhez.

Ha inkább meghallgatnád videó formájában:

10 – Fülzsír cukorka

A bölcsis és ovis korszakban teljesen normális, ha beletúrsz az orrodba vagy a füledbe, aztán ha éppen úgy tetszik, meg is kóstolod, amit kibányásztál. Nincs ezzel semmi baj, hisz ki ne csinálta volna, mondjuk így visszagondolva elég undorító dolog.

Egy cukorgyártó cég viszont úgy gondolta, hogy a felnőttek szívesen átélnék újra ezt a korszakot, éppen ezért legyártotta a fülből kiehető fülzsír cukorkát. A fül műanyagból van, amiből egy fültisztító pálcika segítségével kell kienned a tölteléket, ami egyben vicces, de szerintem undorító is. Nem tudom, ti, hogy vagytok vele de én nem szeretném újra átélni ezt az időszakomat.

Na meg hány gyerek fog a saját fülében turkálni miután elfogyott a cukorkájuk? Erre igazán gondolhattak volna a készítők.

9 – Heg cukorka

Itt egy cukorka, ahol nem is igazán az a lényeg, hogy milyen az íze, hanem hogy pontosan úgy néz ki, mint egy seb után kialakult heg, amire már rá is van ragasztva egy sebtapasz. Habár szerintem pont az íz a lényeg egy cukorkánál, itt még azt mondom, hogy ettől eltekintenék.

A lényege, hogy ráragasztod a kezedre, vagy épp, ahova akarod, leszeded a sebtapaszt és már eheted is a finom sebedet. Hát nem csodás?

De gondoljunk csak bele, a gyerekek keze nem épp arról híres, hogy olyan tiszta, hogy ehetnének róla, ezért elég nagy a fertőzés veszélye. Úgy érzem lehetett volna még finomítani az ötleten. Vagy akár teljesen elvetni az egészet.

8 – Dubbel Zout

Mi jut eszetekbe az édesgyökérről? Már, aki egyáltalán hallott róla. Nem gondolnám, hogy ez az íz a tuti befutó, egy holland cég mégis ragaszkodik hozzá.

A cukrok már önmagukban se egészségesek, főleg, ha a nagy részük só, a só meg, mint tudjuk: fehér méreg. És igen, jól hallottátok, ez egy sós cukorka. Legalább nézne ki jól, ha már nem finom, de még ezt se mondhatjuk el róla. Szóval mit is ért el ez a cukor? Ízre nulla, bár lehet valakinek pont ez fog bejönni, külsőre nulla. Tuti siker a boltokban.

7 – Hotlix cukorka

Ez az egyik valaha készült legparább cukorka. A skorpiók nem épp a legkedvesebb állatok közé tartoznak, a szúrásuk akár halálos is lehet. Mégis rengeteg törzs és nemzet eszi előszeretettel. Oké hadd zabálják a skorpiókat, ha akarják, de gyerekeknek azért csak ne adják már.

Ebben cukorkában viszont egy igazi skorpió található, úgyhogy ez nem jött be. Ahogy elszopogattad a külső réteget, hirtelen azon kapod magad, hogy már a skorpiót nyalogatod. Hmmm fincsi kicsi skorpió.

Nem tudom ki találta ki, de elküldeném egy pszichológiai vizsgálatra. Mondjuk, talán itt jönnek ki a kulturális különbségek.

6 – Gorilla takony

Nos, ez legalább természetes eredetű, ezért jár a pont, ha már másért nem. A gorilla takony egy édesített szárított fekete bab, amit Ázsiai ételek készítésénél előszeretettel használnak. Fogják a babszemeket, összetörik kisebb darabokra és megízesítik. Eddig még nem is lenne gond vele, viszont amit írnak róla.

Szerencsére még nem kóstoltam, de erről a remekül hangzó cukorkáról annyit olvastam, hogy olyan az íze, mint a kosznak. De mégis milyen íze van a kosznak? Inkább nem is akarom tudni…

5 – Hangya cukorka

A hangya cukorka hasonlóan kreatív készítmény, mint a skorpiós társa. Elkészítése igen egyszerű: megolvasztasz egy kis cukrot, fogsz egy marék hangyát, belegórod és már kész is.

De itt esélyed sincs arra, hogy lenyald a cukrot és kidobd a közepén lévő élőlényt, mert miután csak úgy beledobáltad az olvadt cukorba, mindenhol hangyák lesznek és bizony nem menekülsz, meg kell enned. Mind meg kell enned.

Hogy ez miért jó vagy miért finom? És a világon lévő megannyi dolog közül miért pont hangyákat raktak bele? Ezekre a kérdésekre talán még maga a feltaláló se tudja a választ.

4 – Jane tonhalas falatka

A tonhal király dolog, már, ha szereted a halat. Jól tud jönni egy tonhal konzerv, ha nincs igazán semmi otthon, vagy épp valami egészen zsírmentes finomságot akarsz enni. De, hogy jött a gondolat, hogy cukorka legyen belőle?

Ennek az apró cukros kis undormánynak ugyanis pont a tonhal lett az egyik fő összetevője. Ezután, ahogy megszokhattuk jön egy csomó ízesítőszer és társai, amikről lehet jobb, ha nem tudjuk mi és persze a cukor.

Most komolyan, ti kipróbálnátok egy halas cukorkát?

3 – Tücsök chips

A változatosság kedvéért ismét egy fincsi rovaros nasi, ezúttal azonban a tücsköké a főszerep. Itt most nincs semmi ismeretlen összetevő, pusztán a tücsköket meglocsolják különféle ízesítésekkel és már lehet is enni.

Szerintem nem fog igazán meglepni, hogy ugyanaz a cég gyártja, ami a skorpiós verziót is a piacra dobta. Ezt hívom én termékfejlesztésnek! El tudom képzelni mi lehetett az alapgondolat.

Józsi, nagyon jól fogy a skorpiós cukorka, találjunk ki gyorsan egy új terméket is, hátha az is pörög majd. De most kérlek valami értelmeset.

Tudom is, most legyen valami sós nasi, mondjuk hagymás tejfölös ízesítéssel!

Ó, ez jól hangzik, klasszikus krumpli chips legyen?

A jó francokat, csináljuk tücskökből, az az igazi, hatalmas siker lesz.

És végül is belegondolva tényleg sikeres, legalábbis most így rajtam keresztül már hozzátok is eljutott a híre. Tudom, hogy a chips nem édesség, de ez annyira undorító, hogy nem hagyhattam le a listáról.

2 – Durian cukorka

A Durián egy Délkelet Ázsiában igen gyakori gyümölcs, amiről nem hinném, hogy sokan hallottatok. De örüljetek, hogy nem ismeritek, mert állítólag ez az egyik legundorítóbb mind közül.

Azt mondják, a szaga olyan, mint a disznó szar, egy kis hagymával, használt, izzadt torna zoknival és mondjuk egy vödör hányással megfűszerezve, ami valljuk be nem hangzik túl jól. Annyira, hogy tilos kórházakba és hotelekbe bevinni, sőt Szingapúrban még a tömegközlekedésre se szabad felvinni a gyümölcsöt.

Ezek után kérdem én, jó ötlet egy ilyen gyümölcsből cukorkát csinálni? Valaki szerint biztos, mert elkészült, úgyhogy most már nem csak halálszagú, orrfacsaró gyümölcsként, de cukorkaként is élvezhetitek az ízét.

1 – BeanBoozled

A BeanBoozled amit, ha nem is ezen a néven, de Bogoly Berti-féle mindenízű drazséjaként szerintem mindenki ismer a Harry Potter filmekből. Én mindig is ki akartam próbálni és most már esély is van rá, mert piacra dobták ezt a finomságot.

Egy dobozban 20 darab bab található 10 fajta színben, vagyis mindenből van egy-egy pár: az egyik egészen finom, a másik viszont szörnyű. És az a baj, hogy se a szagáról se semmiről nem tudod megkülönbözteti őket egymástól, bár épp ez a lényeg, teljesen a szerencsén múlik, hogy finomságot, vagy undorító valamit kapsz.

És hogy miért is került fel a lista elejére? Ha elolvassátok a rossz ízű babok listáját szerintem megértitek. Akad itt: hányás, büdös borz, záp tojás, romlott sajt és még egy jó pár íz. Ha bátrak vagytok és fejest akartok ugrani az élménybe van egy jó hírem, itthon is beszerezhető a cukorka kb 1000 Ft-ért.

A bejegyzés trackback címe:

https://tizeslista.blog.hu/api/trackback/id/tr2513877578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.30. 11:45:12

Az eredeti Bogoly Berti-féle Mindenízű Drazsé is kapható már néhány éve, abban van minden, ami a HP könyvekben, a kosztól a fülzsíron át a hányásig.

Pootj 2018.05.01. 13:40:19

@Online Távmunkás: így van, legalább 14 éve láttam anno a Spar üzletében. Volt is szerencsém kóstolni pár szemet. Volt kellemesen savanyú és volt köztük tormás is. Na azon meglepődtem.
süti beállítások módosítása