10 találmány, amit a sci-finek köszönhetünk

2019. július 30. - Tízes Lista

indexkep_5.jpg

Rengeteg technológiai újítást köszönhetünk a sci-finek, vagy legalábbis az alapötleteket. Sok esetben kellenek a tudományos világnak ezek a kreatív gondolatok, a külső szemlélet ahhoz, hogy valami teljesen újat lehessen alkotni. Ha anno George Lucas fejéből nem pattannak ki a fénykardok lehet, hogy ma nem is láthatnánk őrült Youtubereket otthon barkácsolt lézerkardokkal.

Tovább

10 Elképesztő sebességrekord: Földön, vízen levegőben

maxresdefault_1_1.jpg

Elgondolkodtatok már rajta miért ilyen élvezetes gyorsan menni? Van egy hihetetlenül jó érzés bennünk mikor beletaposunk a gázba. Evolúciós szempontból valószínűleg azért alakult ki ez, mert gyorsabban elfutni valami elől vagy valami után jó, az agyunk pedig adrenalinnal és örömmel jutalmaz minket. Ez a fajta jó érzés mindkét nemben egyaránt megvan, de átélése a tesztoszteron hormonhoz kapcsolódik. Épp ezért a férfiak általában erősebben tapasztalják és jellemzőbb rájuk a sebességgel való megszállottság. Ezzel arányosan a férfiak vakmerőbbek is a volán mögött és több gyorshajtáshoz köthető balesetet okoznak

Tovább

10 hihetetlen gaming rekord

gaming.jpg

A világban rengeteg módot találhattok arra, hogy kikapcsolódjatok. Elkezdhettek sportolni és aktív pihenéssel gyűrhetitek le a hét fáradalmait, vagy akár elmehettek a haverokkal, vagy a párotokkal szórakozni. De sokan vannak, akik egy kemény melós hét után csak be akarnak ülni a TVjük, a számítógépük, vagy épp a konzoluk elé és bele akarnak merülni a kedvenc világukba. Annyi módon ki lehet kapcsolódni, hogy az hihetetlen.

Viszont vannak olyan emberek is, akik egy kicsit komolyabban gondolnak a videojátékokra, mint szimpla szórakozás.

Tovább

10 bűntény, amiről el se fogod hinni, hogy megtörtént

indexkep2.jpg

Egy dolgot kijelenthetünk, rengetegen vannak az idióták. Csak gondoljunk bele nap mint nap hányszor mondjuk ki magunkban azt a mondatot, hogy „ezt a barmot”. Sok esetben nyílván ha az utcán történik valami az a véletlen műve, de sajnos rengeteg olyan is van, amikor teljes elszántsággal csinál valaki totál baromságot.

Tovább

10 érdekesség az emberi testről

indexkep_3.jpg

Belegondoltál már abba mennyire lenyűgöző dolog az emberi test? Rengeteg folyamat zajlik le bennünk minden pillanatban, legyen az a vér keringetése, az, hogy a tested folyamatosan energiát tud termelni az ételből, amit beviszel és még estig sorolhatnám. De ott van az a meglehetősen jó tulajdonsága is, hogy a legtöbb esetben meg tudja gyógyítani önmagát a tested.

Rengeteg olyan érdekességet tudnék mondani nektek az emberi testről, ami meglepne, úgyhogy úgy döntöttem el is hozok most tízet.

Tovább

10 nevetséges törvény a világból

indexkep_4.jpg

A törvények nem hiába léteznek. Nélkülük ugyanis eléggé kiszolgáltatottá válna a legtöbb ember rengeteg olyan esetben, amikor kihasználják, meglopják, vagy épp fizikailag bántalmazzák őket. De persze ahogy fejlődött az emberiség úgy fejlődtek a törvények is. Párat átírtak, hogy az új kornak is megfeleljenek, de a legtöbb törvénykönyv sok-sok új bejegyzéssel gazdagodott az évek során.

De persze mindig találni olyanokat, ami csak szimplán hülyeségnek tűnik. Úgyhogy a legviccesebbekből el is hoztam nektek ma párat.

Tovább

Banánnal Overwatchozni? 10 hihetetlen kontroller, amivel elverhettek már online

maxresdefault_5.jpg

Ti milyen vezérlőt szerettek használni mikor leültök játszani? Szentül hisztek az egér és a billentyűzet mindenhatóságában? Esetleg controllerrel a kezetekben töltitek játékos időtök nagy részét? Persze az hogy PC-n vagy konzolon játszik valaki eléggé beleszól az irányításba, de manapság nem megoldhatatlan semmilyen kombináció. Lehettek olyan hibridek is akik egy bizonyos fajta játékot csak egérrel, mást pedig csak kontrollerrel vinnétek végig. Itt főleg a shooterekre gondolok, mert bevallom én például a kis xbox vezérlőmmel akkor se tudnék rendesen lőni, ha fegyvert fognának rám és az életem múlna rajta.

Tovább

10 hihetetlen rejtély a világból, amit a mai napig nem fejtettek meg

indexkep_2.jpg

 Az élet tele van rejtélyekkel, nem tudhatod mivel találkozol a következő utcasarkon. Lehet összefutsz a kedvenc zenészeddel, a kedvenc youtubereddel, vagy csak egy rég nem látott volt osztálytársaddal, aki elől olyan ügyességgel próbálsz elbújni, mintha életed legkeményebb bújócskáját játszanád.

De a nagyvilág is tartogat bőven rejtélyeket, mert a mai napig nem tudni sok mindenről, hogy a francba épült meg, milyen célt szolgált, vagy éppen, hogy hova tűnt.

Tovább

Milyen lenne az élet, ha tényleg lapos lenne a Föld?

maxresdefault_4.jpg

A lapos föld elmélete vírusként terjedt és szedte áldozatait az elmúlt években. A közösségi média térnyerése nem csak a világ tudásának, komoly és fontos híreinek vagy mondjuk cégeknek segített könnyebben elérni az embereket hanem sajnos az álhíreknek és átveréseknek is jó nagy lökést adott. Az egyik legrosszabb, a lapos föld teória még csak nem is tudatos átverés hanem az elméletben hívők szerint teljesen komoly dolog, ami azt hiszem még szomorúbb. Bár itt a Tízes listán nem szeretünk megosztó témákban állást foglalni, ezt nem tartjuk annak, ez egy szimpla baromság.

Tovább

10 játék, ami óriásit bukott

4k-gaming-wallpaper-images-is-cool-wallpapers.jpg

Volt már veletek olyan, hogy valamit nagyon vártatok? Kinéztetek magatoknak egy jó filmet, vagy épp egy nagyon jónak tűnő játékot és alig vártátok, hogy megjelenjen. Sőt ha már játékokról van szó akár elő is rendeltétek, hogy megkapjátok a különleges előrendelői DLC-t. Aztán amikor végre felraktátok és kipróbáltátok megjelent egy könnycsepp a szemetek sarkában. Nem, nem örömkönnyek voltak, nem is ment bele semmi a szemetekbe, sírtatok, annyira rossz volt.

Tovább