Tízes Lista

10 híres színész, akik borzalmas filmekben szerepeltek

2018. május 09. - Tízes Lista

nicolas-cage-getty90.jpg

Képzeld el azt a helyzetet, hogy meglátsz egy filmet és pont a kedvenc színészed a főszereplő. Mész is át egyből a YouTubera, megnézed a trailert és megcsap az érzés, hogy ezt a filmet tuti látnod kell. Aztán meg is nézed és tátva marad a szád. Na nem azért, mert annyira jó volt, épp ellenkezőleg. Ilyen bűn rossz filmet még életedben nem láttál. Hát, hogy vállalhatta el ezt a szerepet ez a színész? Biztos fiatal volt és kellett a pénz.

Ha inkább meghallgatnád videó formájában:

10 – Johnny Depp – Az utazó

Mi baj lehet, ha Johnny Depp és Angelina Jolie a két főszereplője egy igazi akció kalandfilmnek? Mondjuk kapásból az, hogy rég elmúltak azok az idők, amikor Johnny Depp neve még garancia volt a sikerre, Angelina Jolie ezer arca közelebb van az egyhez, és a film tele van klisékkel. Na pont ilyen lett Az utazó.

Az se segít sokat, hogy a film annyira semmilyen lett, hogy még bekategorizálni se sikerül igazán, míg IMDB-n akció, kaland, krimiként van feltüntetve, Wikipédián ez már thriller. Végül is mikor volt rossz, ha egyszerre 4 műfajt akart lefedni egy mozi? Mondjuk mindig.

9 – George Clooney – Batman és Robin

Igaz, hogy ma már nem George Clooney neve ugrik be elsőre, ha azt mondom, hogy gondolj egy filmsztárra, pedig nem is olyan rég még ott volt a legjobbak között. A nők fejében pedig a mai napig előkelő helyen tartja magát.

De, mint sokan mások, George is képes hibázni. És ó te jó ég hát mi volt ez a Batman és Robin? Jó, talán mellette szól az, hogy amikor elvállalta ezt a szerepet még inkább próbált betörni a mozivásznakra a TV kijelzőkről, de szerencsétlen nagyon melléfogott. Mondjuk legalább emlékezetes maradt a film, csak épp a röhejességéről és nem a sikereiről.

És nem Clooney volt az egyetlen, akit berántottak, Uma Thurman, Chris O’Donnel és Arnold Schwarzenegger is elbeszélgethetett az ügynökével a film után.

8 – Ryan Gosling – Gengszterosztag

És ha már Clooney, következzen még egy olyan színész, akiért rengeteg nő odavan. Ryan Gosling szinte leváltotta Clooneyt Hollywoodban, bár azért még bőven van mit tanulnia. De az tény, hogy a már Oscarra is jelölt színész szinte berobbant a filmiparba.

És mégis már bőven befutott színészként elvállalta a Gengszterosztag egyik szerepét. Mondjuk azt meg kell hagyni, hogy papíron egyáltalán nem tűnik rossz filmnek, csak épp pár perc után sírva könyörögsz, hogy valaki kapcsolja ki és adja vissza az adatforgalmat, amit a film elvett a havi előfizetésedből.

És az se tévesszen meg, hogy Port.hu-n 7.4-en, IMDB-n pedig 6,7-enáll ez a film, minél több kritikát olvastok annál jobban megy el a kedvetek tőle. A Rotten Tomatoes már egy a legkevésbé se hízelgő 32%-os kritikusi értékelést mutat, de a közönség 57%-a se ad okot arra, hogy azonnal meg akard nézni.

Ha egy jó filmet keresel szombat estére, haladj tovább, nem ez lesz az.

7 – Julianne Moore – A hetedik fiú

Mit is mondhatnék, Julianne Moore nagyszerű színésznő. Nem tudom láttátok-e például a Kingsman Aranykört, de szerintem remekül hozta a mosolygó érzéktelen gyilkos karakterét. De sorolhatnám itt az Éhezők viadalát, vagy épp a Don Jon-t, és még hol van vége a listának.

Viszont nem tudom neki vagy az ügynökének mit adtak be, amikor elvállalta A hetedik fiút. De komolyan, ez a film még papíron is borzalmas, de oké, mondjuk, hogy kiválóan előadták neki a sztorit és jó ajánlatot is tettek elé. Szerencsétlen el tudom képzelni min mehetett végig a forgatás alatt. Egy ponton azért csak rá kellett jönnie, hogy finoman szólva se ez lesz a karrierje csúcspontja.

A hetedik fiúval már a port.hu se volt olyan kedves, 5,9-es értékelésen csücsül, míg itt is egyre rosszabb a helyzet, ha több oldalt is megnézel.

Legyen elég az, hogy Rottenen 12% szerepel a kritikusok értéke mellett, ami nem túl erős.

6 – Al Pacino – Jack és Jill

Al Pacino megvan? Tudjátok a régi idők nagy maffiózója. Igazából nem is olyan híres színész ő, végül is csak minden idők legjobb filmjében, a keresztapában is megmutatta az arcát. De akár bedobhatnám a Sebhelyesarcút, vagy az Egy asszony illatát, de akár a Jack és Jillt is. Ja várjatok, mégse, a Jack és Jill borzalmas lett. ÉS épp ezért is szerepel szegény Pacino a listánkon.

Lehet maradt valami a Sebhelyesarcú forgatásáról a zsebében és jó adaggal be is nyomott belőle, mielőtt találkozott Adam Sandlerrel. Nem volt elég intő jel, hogy a 2011-re inkább a borzalmairól, mint remek filmjeiről híres Sandler írja a forgatókönyvet és egyszerre játssza el a két főszereplőt, Jacket és Jillt is. Nem, Pacinónak részt kellett vennie ebben a projektben.

Biztos úgy gondolta túl sok jó filmet csinált, ideje egy ilyen borzalmas valaminek.

5 – Robert Downey Jr - Összekutyulva

Ha ezen a listán valakire könnyen rá lehet mondani, hogy egy filmet csak és kizárólag a pénzért vállalt el, az valószínűleg Robert Downey Jr lesz. Mert nem mindig volt ő akkora sztár, mint manapság Vasemberként. Igaz, ami igaz, ígéretesen indult a karrierje, aztán egymást követték a botrányok és szegény Robert egy cseppet letért a sztárság fele tartó autópályáról.

Annyira, hogy 2006-ban be is állt az Összekutyulva stábjába. Hogy miről is szól ez a film? Nos mindenki kedvenc Vasembere ebben a gondolom gyerekeknek szánt remekműben egy szupertitkos genetikai mutációt okozó szérummal megfertőzi Tim Allent, aki ennek köszönhetően kutyává változik.

Hát nem hangzik csodásan? Máris rohantok a mozikhoz és könyörögtök, hogy vetítsék újra, mert ezt nektek a vásznon kell látnotok.

És hogy teljesített a film a kritikusok szerint? Nos Port.hu-n még egy egész korrekt 6,2-t kapott, de az IMDB-n már csak egy vézna 4,4-et szedett össze.

4 – Gary Oldman – Kisördögök

Be kell valakinek mutatni Gary Oldmant, az ezerarcú zsenit? Aki olyan filmeket tett le az asztalra, mint a Sötét lovag trilógia, az Ötödik elem, vagy akár a Majmok bolygója: Forradalom. De ha a viccesebb szerepeit nézzük mondhatnám a Sokkal több, mint testőrt is.

Ezért is fáj a szívem, hogy fel tudtam venni erre a listára. De valószínűleg ő is nagyon, nagyon sokat ihatott, amikor elétolták a Kisördögök ötletét. Az még egész jól hangzik, hogy Kate Beckinsale és Matthew McConaghey mellett játszhat, de a film sztorija már annál kevésbé megnyerő. Ugyanis Gary Oldman McConagghey törpe testvérét játssza, aki elmeséli a testvére feleségének, hogy milyen az élet törpeként.

A film próbálná megtanítani, hogy milyen is törpének lenni, de lehet, hogy jobban jártak volna, ha egy mélynövésű színészt választanak erre a szerepre Oldman helyett.

3 – Charlize Theron – Aeon Flux

Manapság az egyik, ha nem a legjobb színésznő bizony Charlize Theron szerintem. Nem riad el attól, ha el kell torzítani a külsejét és évek óta stabilan jó alakításokat produkál. Na meg szeret Budapesten bunyózni, amire elég bizonyíték az Atomszőke című filmje.

Viszont az Aeon Fluxszal 2005-ben sikerült mellényúlnia. Nem is picit.

Kezdjük ott, hogy a legtöbb sorozat adaptáció nem sikerül a legjobban és nem is ez a film váltotta meg a világot. Egyszerűen unalmas lett, a sorozat sztoriját felhigították, hogy az alkotók szerint tálalhatóbb legyen a nagyközönség felé. Az eredmény? 65 millió dolláros büdzsére 52 milliós bevétel.

Ha ez még nem ijesztett el titeket a filmtől akkor elég csak felnézni a Rotten Tomatoes oldalára. Nem elég, hogy a kritikusoktól csak 9%-ot kapott a film, de a közönség se mentette meg a maga 39%-ával.

2 – Jared Leto – Öngyilkos osztag

Istenem, mi volt ez az Öngyilkos osztag? Pedig olyan jól indult. Végre a DC is bevállalt egy lazább hangvételű filmet és elég jó színészeket is szerződtetett hozzá. Amikor megtudtam, hogy Jared Leto lesz Joker kirázott a hideg, annyira megörültem. Aztán teltek a hónapok, és Jared egyre jobban beleélte magát a szerepbe. Itt könyörögtem magamban, hogy csak ne legyen ugyanaz, mint szegény Heath Ledgerrel.

Hát nem lett, mert Leto olyan borzalmas Jokert hozott, hogy majdnem elsírtam magam. De szerencsére az egész film egy unalmas, vontatott semmi volt, úgyhogy valószínűleg ez már az íróknál, illetve a rendező fejében ment félre.

Igazából mindenki jobban járna, ha az öngyilkos osztagot úgy ahogy van kitörölnénk az emlékeinkből.

1 – Szinte mindenki – Movie 43

Nem tudom ki volt az a zseni, aki ennyi remek színészt meg tudott győzni, hogy arcát és nevét adja a Movie 43-hoz. De most komolyan, láttátok ti már valaha ezt a filmet? Értem én, hogy poénnak készült, de ahhoz képest elég komolyan vették a dolgukat.

Ha nem láttad a filmet kérdezhetnéd, hogy miért vagyok ennyire kiakadva rá. Egyik ismerősöm mutatta meg nekem egy teljesen ártatlan, nyugis délutánon. Azalatt a másfél óra alatt annyi agysejtem pusztult el, mintha évekig napi 1 liter vodkát ittam volna meg.

És, hogy kiket sikerült beszerveznie a producereknek? Szerepelt itt Dennis Quaid, Seth Macfarlaine, Hugh Jackman, Kate Winslet, Anna Faris, Chris Pratt, Emma Stone és többek között Uma Thurman is. Igazi sztárparádé volt ez a film, de bár ne készült volna el.

Úgy érzem méltó lezárása ennek a listának.

A bejegyzés trackback címe:

https://tizeslista.blog.hu/api/trackback/id/tr8513893358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morcos68 2018.05.10. 09:12:31

Az utazó nem rossz film. Viszont Tom Hanks és a Pénznyelő nagyon gagyi.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2018.05.10. 09:38:23

@enpera: adom! és én a movie43-at is bírom.

arabok balrol 2018.05.10. 09:39:07

Tom Hanks, Robert Downey Jr., Nicholas Cage tucatszam csinalt nagyonrossz filmeket. Al Pacinonal is becsuszott ez az es hat De Niro is micsoda szar ripacs lett nyugger korara. Oreg volt, kellett a penz, mi?

A Keresztapa meg veletlenul sincs a legjobb filmek kozott, tulertekelt erosen.

J.W. Booth 2018.05.10. 09:41:40

Michael Caine - A cápa bosszúja.
Szerintem ez a No1

mojoking77 2018.05.10. 09:42:42

Kedves Tizes Lista (ha mar legalabb egy kurva nicket nem vagy kepes krealni),

Egy ket filmmel egyet ertek, de a Gengszter Osztag es az Aeon Flux veletlenul pont kurvajo filmek.

NEKED esetleg nem tetszettek, de ez nem feltetlenul a filmet degradalja....

mojoking77 2018.05.10. 09:43:58

@morcos68: A penznyelo azoknak a panelproliknak gagyi, akik eletukben nem szoptak meg vegig hazepitest/felujitast. Nehol konkretan be tudom helyettesiteni a szereploket a sajat magammal es a kivitelezokkel.

arabok balrol 2018.05.10. 09:45:28

Clooney is alapbol egy rossz szinesz, akinek volt par kozepesnel jobb filmje is, de azokban sem az o alakitasa volt a lenyeg. Majdnem minden filmje szar.

Az amerikai - bruhaha az is milyen vot mar?

Meg amelyikben Jenniferlopez is lejatszotta a kepernyorol pedig hat o se epp egy szinesz orias.

2018.05.10. 09:51:33

Tommy lee Jones sem akármi az Úszó erőd című Steven Segal filmben.
www.imdb.com/title/tt0105690/mediaviewer/rm254219520

Vagy Samuel L. Jackson a Kígyók a fedélzeten című műben.

arabok balrol 2018.05.10. 09:56:10

@khamul: Samuel L Jackson is szopikbaszik egy mareknyi dollarert....A Koponyasziget az mi? Sirtunk a moziban adjak vissza a pezt!

De rengeteg szar filmje van.

Rhitana 2018.05.10. 09:57:49

@arabok balrol: tulertekelt???! Most tenyleg nagyon de nagyon kivancsi volnek az indokaidra..

Rhitana 2018.05.10. 09:59:01

@mojoking77: egyetertek, a Penznyelo egy kivalo vigjatek, valos bosszusagokkal!

0dzsud0 2018.05.10. 10:02:01

Christian Bale - American psycho

A legkiválóbb színész a legelcseszettebben rendezett filmben.

arabok balrol 2018.05.10. 10:02:14

@Rhitana: Vontatott, nyulos, mint altalaban a nagyformatumu filmes dramak. Amikor nem volt mas akkor persze biztos mast jelentett de aki mai ember es visszanezi max. rohog rajta.

Visceroid 2018.05.10. 10:03:19

Al Pacino – Jack és Jill - csak azért érdemes ezt a filmet megnézni, mert igazán SZAR. Főleg akkor, ha a főgengszter Al Pacinot majdnem homokos szerepben akarjuk látni. De a meló az meló...

arabok balrol 2018.05.10. 10:03:48

@0dzsud0: Na a C. Bela az pl. tenyleg jo szinesz.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2018.05.10. 10:06:06

Az utazó egyáltalán nem rossz film.

Viszont nagyon sok Nicholas Cage film elférne a listán.

Illetve bárki, aki bármilyen Adam Sandler filmben szerepelt.

Rhitana 2018.05.10. 10:22:56

@arabok balrol: aha....tehat a kimunkalt tortenet, a kivalo szineszi jatekok (Marlon Brando azota is ikonikus alakitasa) a filmhez illo, kivalo zene, es az egesz, ahogy egyseget kepez, az semmi, mert nem eleg porgos? Ezek utan nem ertem, hogy a koponya sziget miert nem tetszett..

mojoking77 2018.05.10. 10:24:59

@xaba99: Ures varos, Naszok asza.... Ne altalanosits....

dr. mesterséges színezék 2018.05.10. 10:26:51

Lassan egy évtizede az A-B-kategóriás színészeket dolgoztató filmek fele vagy Marvel-produkciók, vagy azok azoknak a kópiái. Ilyen miliőben azon gondolkodni, hogy ki állt kurvának túl hosszú listát igényel: célszerűbb azt firtatni, hogy ki nem.

Persze, amikor a Vasember említtetik a jó pólusként, amihez képest volt rossz...
Na jó, abbahagyom. Komolytalan.

dr. mesterséges színezék 2018.05.10. 10:29:37

@xaba99: "Viszont nagyon sok Nicholas Cage film elférne a listán."

Ha a listának van pozitívuma, akkor az az, hogy Cage-et nem említi: túl közhelyes a lúzersége. Lassan egy generáció nő fel úgy, hogy el sem hiszi, hogy valaha értékelhető filmben is játszott, mert a moziban nem láthatott olyat.

szepi79 2018.05.10. 10:31:24

@arabok balrol: Pacino-nak az utolsó értékelhető filmje az Insomnia volt. nem tudom, hogy azóta miért csak szarokat vállal el, mint De Niro (aki egyébként szintén elfért volna ezen a listán). lehet, nekik már csak ilyeneket kínálnak fel, vagy egyszerűen szarnak az egészbe, a csekkjüket úgyis megkapják, meg tudják, hogy úgyse ezekre fog emlékezni senki se, hanem a régi, legendás szerepeikre.

a keresztapa meg olyan, hogy nem mindenkinek való. meg nem is minden életkorban élvezhető. én először tinédzserként láttam, hát finoman szólva nem voltam hasraesve tőle. aztán a 20as éveim közepén is megnéztem, akkor már betalált rendesen. kb. évente újranézem, és még mindig szoktam benne újdonságokat felfedezni, pl. egyes karakterek motivációit megérteni, amit korábban nem sikerült (vagy csak nem merült fel bennem, hogy arról az oldalról is figyeljem a sztorit). azért ez az élmény nem minden filmnek sikerül. viszont még mindig tartom magam ahhoz, hogy nem mindenki fogja kedvelni, érteni a filmet, és mint ilyen, tényleg nem lehet "minden idők legjobb filmjének" nevezni. de a top10ben azért benne van.

morcos68 2018.05.10. 10:33:06

@mojoking77:

A panelproliság nincs összefüggésben azzal, hogy bűn rossz film. Mellesleg végigjártam a házvásárlás-felújítás-bővítés témát én is.

mojoking77 2018.05.10. 10:37:58

@morcos68: Nagyon mashogy latjuk. Szerintem meg zsenialis, az egyik utolso, ahol meg nem esett Tom Hanks, a "Tom Hanks-esseg" hibajaba. Par hete lattam, vegigmosolyogtuk.
De hat a film mar csak ilyen. Szerintem meg a Citizen Kane, a Chirillo szellemorszagban, a Szedules vagy pl a Gladiator meg a Ryan kozlegeny megmentese meriti ki a hulladek kategoriajat..

Herbert Putzenschramm 2018.05.10. 10:47:42

a movie 43 nekem bejött, az első 2 jelenet után leesett hogy ez nem egy művészfilm, kategóriájában simán megállja a helyét.

az utazó viszont tényleg egy szégyen, tipikus példája annak amikor kb szóról szóra lemásolnak egy filmet, de mégis szar lesz a végeredmény

ZakMcKracken 2018.05.10. 10:53:55

@mojoking77: Én speckó panelpronyó vagyok, de a Pénznyelőt láttam már vagy 15-ször:) Sokadjára is feldobja az embert. Örök klasszikus.

moRtiZ 2018.05.10. 11:12:25

Nálam ilyenkor mindig "Az Órák" jut eszembe és ugrik is az első helyre. Ennyi jó szinészt egy akkora foshalomban mint az órák. (Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore, Ed Harris).... Tiszta pazarlás :).

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2018.05.10. 11:24:58

A movie43 olyan film, hogy valaki vagy utálja, vagy imádja (: Én speciel imádom, de nem várom el senkitől, hogy a kedvemért megszeresse.

prézlee 2018.05.10. 12:01:20

Mi lenne, ha nem a WatchMojót másolnátok? :D Ja, amúgy meg gáz, hogy a s kimaradt a blog címéből.

fillérbaszó vadász 2018.05.10. 12:22:37

Az utazó neg a movie 43 és a Öngyilkos osztag valóban nem nagy filmek, de nem is olyan rosszak. Ellenben a Batman és Robin és a Jack és Jill az igazán gáz. Nézhetetlenül szar filmek. :)

Mr. Rocketfinger 2018.05.10. 12:37:55

a Pénznyelő jó.

pl. Anthony Hopkins a Transformers 692-ben. pont akkor kapcsoltam oda, amikor neki volt valami jelenete. azt hittem rosszul látok.

De Niro is jó színész (volt?), de sajnos teljesen vállalhatatlan dolgokhoz adja a nevét, nem is értem, hogy maradt le a listáról.

Male39 2018.05.10. 13:56:09

Csatlakozom az előttem szólókhoz. A Gengszterosztag kitűnő film. Főként Sean Penn nagyot visz.

FlybyWire 2018.05.10. 15:15:15

Uwe Boll filmek, senki?
Elképesztő szereplőgárdák, iszonyat, elviselhetetlen, minősíthetetlen, botrányos pocsék szar filmekben.
süti beállítások módosítása