Tízes Lista

10 függőség, amiről el se fogod hinni, hogy igaz

2018. május 12. - Tízes Lista

maxresdefault_3.jpg

Mindenkinek vannak függőségei. Vannak kifejezetten károsak, mint mondjuk a drogfüggőség és az alkoholizmus, de persze van rengeteg olyan, ami hasznos tud lenni, például, ha valaki sportol, vagy épp bármi olyan dolgot csinál rendszeresen, aminek végül értéke lesz.

Viszont léteznek olyan függőségek, amik kifejezetten nem károsak, ellenben sokkal inkább meghökkentőek. Úgyhogy ezekből el is hoztam ma nektek párat.

Ha inkább meghallgatnád videó formájában:

10 – Körömlakk

Az első sztorink főszereplője Bertha, aki imádja a körömlakkokat. Gondolom, mint a legtöbb nő, ő is kísérletezett különböző színekkel, mire megtalálta a kedvenceit. De a nagy válogatásban valami nagyon félremehetett, mert Bertha drága rájött, hogy jobb helye is van a körömlakknak, mint, hogy a körmére kerüljön. Inkább megeszi. Vagy megissza, nem is tudom melyik a jobb.

Az egész odáig fajult, hogy állítólag napi 5 kis üveggel nyom be különböző formákban. Van, hogy lehúzza, mintha csak egy feles lenne, van, hogy csak kortyolgatja de olykor igazi gourmet módra lenyalogatja a kis ecsetről. Tudjátok melyik a kedvenc íze? A kék. Bertha azt állítja, hogy a kék körömlakk a legfinomabb, de sanszos, hogy ha bekötött szemmel kóstoltatnánk vele különböző színeket ötlete se lenne, hogy melyik melyik.

Az orvosai már figyelmeztették, hogy nem épp a legegészségesebb napi 5 körömlakkot hozzáadni az étrendhez, mert többek között agykárosodást, illetve szívproblémákat is okozhat.

De Bertha ennek ellenére se tágít és továbbra is fogyasztja a kedvenc kék körömlakkját.

9 – WC papír

Az emberre néha rájön a rágcsálhatnék. Ha összejön egy társaság szinte alap dolognak számít, hogy az asztalra kerül valami rágcsa is, legyen az chips, ropi vagy valamelyik márka party mixe. Viszont vannak olyanok, akik ezekkel nem elégszenek meg, nekik valami különlegesebb nasi kell.

Például ott van Kesha, akinek a WC papír a kedvence. Igen, jól hallottátok, a hölgy ahelyett, hogy chipset nyomna inkább bedob pár falat WC papírt. És, ha azt hiszitek, hogy csak sunyiban otthon csinálja ki kell ábrándítanom titeket.

A kocsija kesztyűtartójában mindig tart egy tekerccsel, ha épp megéhezne, de a táskájában is mindig van egy vészhelyzet adag WC papír, persze szépen uzsonnás zacsiba csomagolva, nehogy bármi összekoszolja.

Még a moziban is WC papírt falatozik popcorn helyett. Azt nem tudni, hogy neki is van-e valami preferenciája, esetleg a virágmintást jobban szereti, mint a barackosat.

Van egy rossz hírem Kesha, a WC papírt nem nasizgatásra találták ki.

8 – Kanapé

Nincs is jobb érzés, mint egy fárasztó nap után lehuppanni a kanapéra és chillelni egy kicsit. Teljesen mindegy, hogy a TV-t nyomod be, elindítod el a kedvenc konzolos játékod, vagy könyvet ragadsz, a kanapéd kényelme minden esetben kellően feltölt.

Kivéve, ha valami hiányzik a párnákból. És itt jön képbe a 8-as számú versenyzőnk, Adele, aki a híres névrokonával ellentétben nem éneklésre használja a száját, hanem a kanapépárnákra jár rá.

Több, mint 20 évvel ezelőtt jutott először eszébe, hogy mi lenne, ha szétnyitná a kanapéja párnáit és megkóstolná milyen is a töltelék szivacs. Azóta pedig le se tud állni.

Oké, azt el tudom képzelni, hogy részegen, vagy fogadásból egyszer beleharap, de hogy 20 év után is falja a kanapé párnákat. Csak gondoljatok bele mennyi párnát nyomhatott be az évek alatt.

7 – Hintőpor

Gondolom mindenki látott már legalább filmekben olyat, hogy valaki egy adag gyanúsnak tűnő fehér port szív fel az orrába. Aztán az, hogy a filmekben ez kokaint jelent, ha meg a leghülyébb haverotokat nézzük, akkor porcukrot vagy sót már más kérdés.

Viszont csavarok egyet a sztorin és bemutatom nektek Jaye-t. Jaye ugyanis hintőport szív fel. Itt jön be a legelső kérdés, ami egy normális embernek eszébe jut. De miért?

Jaye úgy meséli, hogy az egész akkor kezdődött, amikor még fiatalként véletlen kiszórt egy adag hintőport és felszívta. Ja … véletlenül. Viszont ez már több, mint 20 éve volt, és szerencsétlen azóta se bír leállni.

Természetesen az új ismerőseinek nem úgy mutatkozik be, hogy „Szia, Jaye vagyok és naponta tízszer szívok fel hintőport”, viszont ahogy belépnek a lakásába gyanús lesz, hogy mindent beborít a vékony réteg fehér por. És akkor már jobb bevallani ezt, mint, hogy azt higgyék, hogy kemény kokó függő vagy.

Amúgy a saját számításai szerint az évek során már több, mint 500 kiló hintőport szívott fel. Csoda, hogy még él.

6 – Hamu

Mindenki szereti magához közel tartani a szeretteit és ez így van jól. Lehet, hogy az élet olyan helyzetbe hoz, hogy a fizikai távolság megnő köztetek, például máshol kapsz munkát, de szerencsére a modern technológia segítségével legalább a kapcsolattartás egyszerűbb.

Viszont egy ponton mindenkit el kell engedni, ez az élet rendje. Páran ezt nehezen dolgozzák fel és ez teljesen érthető, viszont Casie esete nagyon különleges.

Ugyanis Casie annyira szerette a néhai férjét, hogy a hamvait mindenhova magával viszi. Persze a családja annyira nem örül ennek, de itt még sajnos nincs vége.

Mert amellett, hogy szinte soha nem adja ki a kezei közül a hamvakat Casie falatozik is belőlük. Igen, jól hallottátok, a hölgy a néhai férje hamvait fogyasztja.

Akár naponta belenyomta az ujját az urnába, hogy a hamvakat nyalogassa.

De szerencsére, miután elhíresült az eset elkezdett terápiára járni, úgyhogy nála még lehet kiút a függőségéből.

5 – Vizelet

Nektek mi a kedvenc üdítőtőtök? Annyi féle létezik, hogy lassan már a bőség zavarában nehéz lesz a választás. Lehet épp egy jó Fanta narancsot kívánsz, de a polcon szembejön egy ice tea és már el is bizonytalanodtál.

Az akkor 53 éves Carrie még 2012-ben került rivaldafénybe azzal, hogy az ő üdítőválasztása bizony eléggé különleges. Konkrétan a saját vizeletét issza nap, mint nap. És nem is iszik belőle keveset, naponta kb 2,5 litert leküld belőle.

Akkoriban azt mondta, hogy már 4 éve issza a saját vizeletét, de nem csak iszik belőle, hanem meg is fürdik benne. Azért ez nem kicsit undorító.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hölgy rákos és úgy gondolja, hogy ez segít neki a gyógyulásban.

Igaz laikus vagyok a témában, de szerintem ahelyett, hogy a saját vizeletéből küldene be napi 2,5 litert lehet nem ártana orvoshoz menni.

4 – Macskaszőr

Gondolom tudjátok milyenek a macskás nénik. A legtöbb esetben őrültnek vannak bemutatva, maguknak valók és rengeteg macskával élnek együtt. Azért dolgoznak, hogy el tudják tartani a macskáikat, minden játékot megvegyenek nekik és csak a macskák szeretetéért élnek.

Persze a legtöbb esetben a valóság ennyire nem durva, de tény, hogy létezik 1-2 olyan eset, amikor ez szinte szóról szóra igaz.

Viszont valaki mindig képes csavarni még egyet a dolgon.

Például Lisa, akinek 22 macskája van. Oké, sok macska stimmel. Lisa 3 munkahelyen is dolgozik, hogy a fizetéséből el tudja tartani a macskáit. Ez is stimmel akkor a leírásunkba. Viszont Lisa csinál egy furcsa dolgot, amit a legtöbben nem.

Lisa nem tud leállni a macskái tisztogatásával. No de nem ám rendes szőrkefével tisztogatja őket. Hanem a nyelvével, mintha csak egy lenne közülük.

És a nyelvével leszedett macskaszőrt még csak nem is köpi ki, fogja magát és megeszi. Lisa azt nyilatkozta, hogy már több, mint 15 éve eszik macskaszőrt és még soha nem volt semmi baja tőle. Sőt, csak segített jobb kapcsolatba kerülni a macskáival.

Azért nem tudom, hogy vagytok vele, de ez szerintem már nagyon beteg.

3 – Hypó

Nem tudom, hogy ti, vagy a szüleitek mostak-e valaha hypóval. Vagy épp takarítottatok-e valaha bármit otthon ezzel a csodaszerrel. Az biztos, hogy a ruhák kifehérítésében elég profi a cucc és baktériumölésre is remek választás. Viszont a hypószaggal engem ki lehet kergetni a világból.

Nem úgy, mint Gloriát, aki imádja, viszont egy kicsit újragondolta a hypó felhasználási módjait.

Ahelyett, hogy a ruháit mosná vele, Gloria fogja magát és az egész házát kitakarítja vele minden nap, majd a jól végzett munka után még meg is fürdik benne. Bizony, a hölgy nem tud nem hypóban fürdeni.

Ez a függősége olyan szintre emelkedett, hogy évente több, mint 1000 liter hypót használ el.

Nem tudom a bőre hogy bírja a kiképzést, de nem hiszem, hogy annyira jó hatással van rá.

2 – Vér

Amikor már azt hinnéd, hogy vámpírok csak a fantasy világokban léteznek mindig jön egy őrült, aki az ellenkezőjét állítja. Mondjuk az is igaz, hogy léteznek olyan emberek, akik azt hiszik, hogy a világot alak váltó gyíkok irányítják.

Viszont itt van nekünk Michelle, aki miatt írnunk kell egy pontot azoknak a számlájára, akik hisznek a vámpírokban. Michelle ugyanis vérfüggő és állítása szerint vért inni legalább olyan alapvető szükséglet, mint a víz.

Végül is, vannak, akik nem tudnak kávé nélkül nekiindulni a napnak, Michelle pedig nem tudja vér nélkül elindítani az övét.

A függősége még tiniként alakult ki, amikor vagdosta magát és egyszer megkóstolta a saját vérét. Ebben a percben már tudta, hogy többet akar.

Az egész odáig fajult, hogy Michellenek hetente 7 liter vért kell meginnia ahhoz, hogy kielégítse a függőségét. De nem csak simán magában issza, bár arra is van példa.

Sokszor megfőzi, de szeret a kedvenc alkoholos italaiba is csepegtetni egy keveset.

Oké, de honnan szerzi a vért? Szerencsére nem emberektől származik a vér, hanem állati vért iszik, amit a helyi piacon vesz a hentesektől.

Szerencsére magában már nem okoz fizikai kárt a vérhez jutásért, de ez nem jelenti azt, hogy minden oké, mert simán szerezhet fertőzött vért.

Úgyhogy felelősségteljes felnőttként Michelle úgy döntött, hogy sokkal gyakrabban fog járni az orvosához, mert a függőségét nem tudja otthagyni.

1 – Gipsz

És akkor így a lista élére hoztam nektek egy kevésbé undorító, de annál viccesebb függőséget.

Szerencsére nekem még soha nem tört el semmim, de sok ismerősömet láttam, ahogy szenvednek a gipszben egy remek kis csonttörés után. Viszket, nagyon lekorlátozza a mozgásod és még sorolhatnám. De legalább összeforrnak alatta a csontjaid, ami király.

Viszont amennyire a világ 99%-a utálja, ha be kell gipszelni valamijét él egy ember, aki imádja, ha szorítja a testét a gipsz.

Kevin ugyanis annak ellenére, hogy teljesen egészséges szinte állandóan gipszet visel. Van 2 teljes karra, 2 teljes lábra és egy teljes felsőtestre való gipsze is, amiket büszkén hord.

Az egész még gyerekkorában kezdődött, amikor WC papírral tekerte be magát, hogy úgy tűnjön, mintha be lenne gipszelve a teste. Aztán 12 éves korában sikeresen eltörte a kezét, és a gipszelés örökre megváltoztatta az életét.

Gondolnád, hogy ekkor jött rá, hogy igazából mennyire nem jó, ha gipsz van rajtad, de nem. Kevin minden percét imádta.

Manapság főleg azért hordja a gipszet, mert így felhívja magára a figyelmet az utcán, illetve szerinte ez a tökéletes eszköz a könnyű ismerkedésre. Ugyanis a gipsz miatt könnyen leszólíthat bárkit és már el is kezdhetnek beszélgetni arról, hogy hogyan sérült meg. Csak épp kár, hogy kamu az egész, mert Kevinnek persze kutya baja.

Gipszember terápiára is járt, de mint kiderült nem azért, hogy segítsenek leszokni a függőségéről. Azt ugyanis semmi pénzért nem hagyná el.

Nem úgy, mint őt az akkori barátnője, akinek elege lett a folyamatos gipsz hordásból. De legalább ezután élesben is használhatta az ismerkedős gipszet. Ki tudja, lehet összejött neki ez-az.

A bejegyzés trackback címe:

https://tizeslista.blog.hu/api/trackback/id/tr9713908228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.05.13. 19:56:13

A kényszerbetegek néha elég durva tüneteket produkálnak, de az 5. helyen említett Carrie esetében az áltudományos kamucikkek is rátettek egy lapáttal...

Void Bunkoid 2018.05.14. 04:31:05

Mekkora ez a Carrie néni, hogy napi két és fél litert brunyál?

Amúgy a kényszerbetegség létezik, "pica" néven ismeretes, amikor mindenféle nem-étel jellegű dolgokat szeret megenni valaki, üveg, fém, föld, és igen, kaka-pisi is :) többek között a körömrágás/bőrevés is az egyik változata, csak az annyira "magától értetődő", hogy meg sem lepődünk rajta.

Void Bunkoid 2018.05.14. 04:32:10

Ja, a takonyzabálás is. Hosszabb piros lámpáknál autóban egyedül ücsörgőknél gyakran megfigyelhető :)))))))))

Berelhetoreklamfelulet 2018.05.14. 08:26:26

A wcpapír zabálást nem függőségnek, hanem mentális problémának nevezik, az ilyen emberek számára otthonokat tartanak fel, illene használni...

czerka 2018.05.14. 11:35:36

@Void Bunkoid: a takony mindig kéznél van. Ahogy a köröm, húgy, szar, fülzsír, csipa, köldökszösz, a bőr, kiserkenő vér és a haj is. Ezek közül a takony még az ártalmatlanabbak közé tartozik.
A zemberek amúgy a nyálukat is lenyelik, pedig az is tele van kórokozókkal, szájüreg elhalt hámsejtjeivel. És a garatba amúgy, is visszacsorog a takony jó része, csak az nem tudatosul az emberekben. Ha a természet nem akarta volna, hogy az emberek a taknyukat egyék, akkor nem kötötte volna össze a garatot az orrüreggel.
Pornófilmekben meg nyelik a nők a gecit, azt egyenesen izgatónak találja a legtöbb férfi.
Pinanyaláskor én már életem folyamán valószínűleg megittam pár liter hüvelyváladékot, pinanedvet. Jelenlegi párom se száraz, de korábban volt ennél lucskosabb barátnőm is.

Void Bunkoid 2018.05.14. 16:19:28

Na, ki mit fogyaszt el magából? ;)
süti beállítások módosítása